Wandelspullen

Wanneer je langs de mooiste wandelroutes loopt heb je ook goede wandelspullen nodig. Het wandelen wordt nog fijner en gezonder wanneer je zorgt dat je goed voorbereidt bent. Veel van de spullen die je bij het wandelen gebruikt kun je het hele jaar door gebruiken. Het kan daarom een goede investering zijn om goede spullen te kopen voor het wandelen.

Ben je nog op zoek naar een fijne wandelroute in Nederland om deze spullen uit te proberen? Kijk dan eens op onze wandelroutes pagina. Je kunt er zoeken via specifieke provincie of gewoon gebruik maken van de zoekbalk aan de bovenkant van de pagina.

Hieronder is een overzicht van de verschillende belangrijkste onderdelen:

We zijn nog bezig met het zoeken naar de volgende producten:

  • Wandelsokken
  • Wandelstokken
  • Wandelshirts
  • Natuur fotografie camera

Wandelschoenen

De wandelspullen die je zeker nodig hebt begint bij je voeten. Goede wandelschoenen zorgen voor extra comfort bij de langere wandelingen. De betere wandelschoen brengt enkele voordelen met zich mee ten opzichte van een normale schoen.

Ten eerste zijn wandelschoenen waterdicht en stevig, waardoor je ze beter kunt gebruiken in de bosachtige terreinen. Daarnaast hebben deze schoenen vaak een goede pasvorm waardoor je bijvoorbeeld blaren kunt voorkomen. 

Over het algemeen worden er vier type wandelschoenen aangeboden.

Wandelspullen: wandelschoen type A- Grisport Torino

Wandelschoen type A

Dit is wat ze noemen de ‘vierdaagse’ schoen. Hij is goed voor zowel het bos als tochten op wegen en paden en is dus wat ruimer inzetbaar. Deze schoenen hebben vaker een wat buigbaardere zool. De schoen aan de linkerzijde is een goed voorbeeld van deze. Je kunt deze en vele andere makkelijk verkrijgen via bol.com.

Wandelspullen: Wandelschoen type B- Traveling Aarhus

Wandelschoenen type B

De wandelschoenen die bij type B horen zijn wat stugger en gemaakt voor de bergpaden. Ze bieden extra bescherming bij de enkel en geven meer ondersteuning. Deze kun je ook bijvoorbeeld herkennen aan de stuggere zool.

Zie bijvoorbeeld deze schoen aan de rechterzijde als een goede categorie B wandelschoen. Ook deze wordt aangeboden via bol.com


Wandelrugzakken

Een goede wandelrugzak ondersteunt jou bij je wandeling. Het zorgt er voor dat je meer mee kunt nemen terwijl het je rug ontlast. Vaak worden bijvoorbeeld heupgordels gebruikt om te zorgen dat je tas mooi centraal op je rug blijft hangen. De stof wordt op een bepaalde manier geweven waardoor hij ook bijvoorbeeld beter ademt dan een gemiddelde tas, en je dus niet enorme zweetplekken krijgt op je rug.

Wandelspullen: wandelrugzak

Wandelspullen: Wandelrugzak

Deze wandelrugzak van Jack Wolfskin is het klassieke voorbeeld voor een degelijke wandelrugzak die je ook voor dagelijkse klusjes kunt gebruiken. Het is een degelijke polyester rugzak waarbij de schouderriemen goed tegen het lichaam aan liggen. Dit is zodat de tas niet te veel beweegt en waardoor je lichaam dus ontlast wordt tijdens het wandelen.

Aan de voorkant van de tas bevindt zich een elastieke binder waar je bijvoorbeeld gemakkelijk je jas ondersteekt mocht het weer veranderen tijdens je wandeling. 


Wandeljassen

Een goede jas houdt je droog. Dit doet hij door de regen van je af te houden als te zorgen dat hij goed ademt. Het dragen van een comfortabele jas kan je hele wandeling anders maken. 

Op verschillende criteria is de onderstaande selectie gemaakt van de wandeljassen op bol.com.

  • Er is gekeken naar stevigheid; je wilt immers niet langs een tak lopen en dat je hele jas openscheurt.
  • Er is gekeken naar mouwen en manchetten: Het is fijn als je deze strakker kan doen zodat je de wind en regen makkelijker buiten houdt. 

Het is fijn als een jas goede jaszakken heeft waar je veel van je spullen al in kwijt kan. Mocht je nou echt graag veel spullen willen meenemen dan kun je ook altijd overwegen om een wat simpelere jas te kopen en een goede wandelrugzak. Wandelspullen heb je nooit genoeg en kun je vaak voor verschillende doeleinden gebruiken, dus altijd handig. Het is bij een wandeljas wel fijn als de zakken een goede ritssluiting hebben zodat je niet per ongelijk kwijt raakt doordat het uit je zak valt.

Het is fijn als je vindt dat je wandeljas er ook leuk uit ziet. Al onze jassen verschillen van kleur, stof en kwaliteit. Wij hebben er hieronder een uitgezocht van bol.com ter inspiratie.

Wandelspullen: wandeljas

Deze simpele jas van North Face is voor iedere wandelaar een goed begin. Het is een waterdichte jas die lekker comfortabel zit. Hij ventileert goed door de stof waar hij mee gemaakt is en heeft zelfs een extra flap over je rits zodat het wind en tocht buiten houdt.