Wandelen

Wandelen in Nederland kan in één van de 12 provincies die Nederland rijk is. Elke provincie kent haar eigen unieke wandelroutes en omgeving. Wij hebben per provincie geprobeerd een overzicht te maken van de mooiste wandelingen die je kunt lopen.

Wanneer je op vakantie in Nederland bent kan het soms lastig zijn om de juiste wandelroutes te vinden. De lokale omgeving is vaak helemaal nieuw en daardoor is het soms lastig om te beginnen. Je wilt namelijk wel graag weten hoe lang een route is, wat er allemaal op je pad komt en of je even rustig koffie kan drinken ergens. Om direct optimaal te genieten van al het moois om je heen hebben wij dit overzicht gemaakt waardoor je precies weet waar je aan toe bent wanneer je gaat wandelen.

Wandelen per provincie


Onze wandelroutes


Waar ga jij heen?

De populariteit van de verschillende provincies in Nederland verschilt sterk. Uit een onderzoek uit 2013 bleek nog dat Limburg de favoriete provincie is voor Nederlanders om heen te gaan op vakantie. Daarop volgt Noord-Brabant en Gelderland. Daarnaast blijken wij ook heerlijk te wandelen op de Veluwe, want dit is onze favoriete streek. Andere gebieden zijn bijvoorbeeld Zuid-Limburg of het Waddenzeegebied. Wandelen door de natuur van Terschelling of Texel kan als het buitenland aanvoelen. Ben je meer op zoek naar een stad? Dan is de verwachte nummer één Amsterdam. 

Bijzonder trots zijn de Groningers op hun eigen stad en de inwoners van Zeeland op hun provincie. Zeeuwen vinden de sfeer heerlijk, de natuur prachtig en de historische gebouwen interessant. Friezen en Groningers zijn overigens ook trots op hun provincie.