Wandelen in Overijssel

Wandelen in Overijssel

Wandelen in Overijssel is heerlijk. Salland, het Vechtdal en Twente zorgen samen met bossen en rivieren er voor dat elke wandeling anders is. Of je nou op zoekt bent naar de mooiste wandelroute van Dalfsen of dat je alleen opzoek bent naar een wandeling langs de Vecht: Overijssel gaat je helpen.

Wij hebben ons best gedaan om voor de mooiste wandelroutes, gebieden en dorpen in Overijssel de beste wandelingen uit te zoeken. Wandelen geeft rust en het is daarom fijn als je weet dat het goed komt. Twijfel je nog of je wandelschoenen het nog volhouden? Wij hebben een lijstje gemaakt met de belangrijkste uitrusting voor een goede wandeling: kijk daarvoor eens op onze wandelspullen pagina.

Voor het Wandelen in Overijssel kun je gebruik maken van het onderstaande overzicht. Hier staat alles verzameld wat wij je kunnen vertellen over het wandelen in dit gebied. Kun je niet vinden wat je zoekt? Boven aan de website is er een zoekfunctie waar je eventueel ook jouw favoriete wandelgebied kunt zoeken. Wanneer je daar ook geen resultaat uit krijgt hebben wij het helaas niet.

Je kunt ook wandelroutes vinden voor specifiekere gebieden. Kijk bijvoorbeeld hier eens voor wandelroutes in de gemeente Dalfsen, of hier eens voor de mooiste wandelroutes in Dinkelland. 


Wandelen in Overijssel: de wandelroutes


De grootste dorpen van Overijssel

Overijssel kent meerdere grote gemeente waar je heerlijk kunt wandelen. De grootste gemeente in Overijssel is Enschede wat zich bevind in het gebied Twente. De nummer twee van Overijssel is Zwolle en daarop volgt Deventer. Zwolle en Deventer zijn van oudsher hanzesteden en hebben een mooie ligging aan het water.

De kleinste gemeente zijn Staphorst en daarna Ommen. De dorpen in Overijssel zijn over het algemeen erg goed bereikbaar met het OV waardoor deze het bezoeken zeker waard zijn. De wandelroutes bij deze dorpen zijn vaak korter en je bent er sneller in de natuur.


Wandelstreken van Overijssel

Er zijn prachtige streken waar je de mooiste wandelroutes vindt voor Overijssel.

Wandelen Twente

De bekendste streek van Nederland is misschien wel Twente. Wandelen in Twente is heerlijk en je kunt er unieke wandelroutes vinden. Twente wordt vaak verdeeld in Noord en Zuid omdat deze landschappen zo verschillend zijn.

Wandelen in Noord-Twente wordt gekenmerkt door rustig beekjes, eeuwenoude eiken en fantastische weilanden. Het gebied is al eeuwen bewoond en je ziet daar overal de sporen van. Deze sporen vertellen je een verhaal waar je van onder de indruk zal zijn. Benieuwd naar wandelen in Twente? Kijk dan eens hierboven over gebruik de zoekbalk om onze wandelroutes te vinden.