Wandelen in Limburg

Wandelen in Limburg

Limburg is de zuidoostelijke provincie van Nederland waar het aan België grenst. Wandelen in Limburg is prachtig, bijvoorbeeld bij de hoofdstad Maastricht. Het is niet te verwarren met de Belgische provincie Limburg, wat in het zuiden ligt. 

Het is naast noord- en zuid-Holland & Utrecht de dicht bevolkte provincie van Nederland. De meeste mensen wonen verreweg in het zuiden van de provincie. Ondank deze hoeveelheid mensen kun je prachtig wandelen in Limburg. 

Het typische landschap van Limburg zorgt voor prachtige kastelen, heuvels en historische stadswandelingen. Het is fijn als je op de hoogte bent van al het pracht en praal waar je langs loopt, want anders wandel je er zo voorbij. Onze wandelroutes zorgen er voor dat je altijd weet waar je heen gaat.

Ben jij nog op zoek naar goede wandelspullen voor je volgende wandeltocht? Er is een pagina met een overzicht van handige uitrusting die je kunt gebruiken bij je volgende wandeling. Klik hier om daar heen te gaan.


Wandelen Limburg


De mooiste streken van Limburg

Wandelen in Limburg haar prachtige streken is fantastisch. Onze wandelroutes gaan over verschillende streken heen en zijn verspreid over heel Limburg. Je kunt gebruik maken van ons overzicht hierboven of de zoekfunctie bovenaan de pagina om jouw nieuwe wandelroute te vinden.

Wandelen Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg is gevarieerd, heuvelachtig en prachtig. De vele wandelroutes in Zuid-Limburg zorgen er voor dat je altijd kunt blijven ontdekken. De streek telt in totaal 600.000 inwoners en is dus relatief dicht bevolkt. Er zijn vele wandelverenigingen die je graag helpen bij het vinden van een mooie wandelroute.

Wandelen Voerstreek

De Voerstreek is aan de Belgische kant van Limburg. Het is een heuvelachtige dunbevolkte streek van zes dorpen en zestien gehuchten. Ongeveer een kwart van de streek is Nederlands en twintig procent van de streek is natuurgebied. Het wandelen in de Voerstreek is fantastisch en je bent constant midden in de natuur.

Wandelen Graetheide

Graetheide ligt tussen Sittard en Maas en vormt de overgangszone van Zuid- en midden Limburg. Het is een relatief vlak gebied wat oorspronkelijk een bos was. Tegenwoordig is een groot gedeelte van het gebied helaas als een industriegebied, wat allemaal maar groter dreigt te worden na het sluiten van de mijnen.