Uitkijktorens

Je kunt in Nederland heerlijk wandelen bij uitkijktorens. Via de onderstaande kaart kun jij veel van de uitkijktorens vinden inclusief verwijzingen naar de mooiste wandelroutes daar in de buurt.

“Een uitkijktoren is een toren die gebruikt wordt om vanuit een hoog punt de wijde omgeving te kunnen bekijken en bewaken.”

Wikipedia uitkijktoren beschrijving


Wandelen bij uitkijktorens

Loading...

Wandelroutes

Wij hebben nog veel meer wandelroutes op onze website staan. Denk bijvoorbeeld aan:

Wandelen Maastricht centrum
Wandelen Maastricht centrum

Zelf een uitkijktoren toevoegen?

We horen graag waar nog meer mooie uitkijktorens te vinden zijn, vooral als je daar in de buurt mooi kunt wandelen. Heb je zelf een mooie uitkijktoren in gedachte? Je kunt het ons laten weten via info@wandelenineigenland.nl en dan plaatsen we het op de site.


Uitkijktorens soorten

Het bijzondere aan uitkijktorens is dat elke anders is. Er zijn torens met een enorme historie, die ver terug gaan in de tijd: Denk bijvoorbeeld aan de wachttorens die de Romeinen gebruikte om zicht te houden. Maar niet elke uitkijktoren is zo. Sommige uitkijktorens zijn ook aangelegd voor boswachters of natuurbeheerders om de natuur in de gaten te kunnen houden. Je hebt daarnaast ook nog de uitkijktorens voor wandelaars. Deze uitkijktorens horen bij prachtige wandelroutes en zijn gemaakt om de omgeving echt op je in te laten werken. Het is een fantastische plek om even bij te komen of een mooi doel om naar toe te wandelen.