Twan Huys – Wandellust

Twan Huys - Wandellust

Wandellust

Auteur:

Published: maart 2020

ISBN: 9789044642865

Wandelboek: Wandellust

Twan Huys heeft met Wandellust misschien wel het wandelboek van 2020 geschreven. Je kon er door een gelikte marketing campagne bijna niet omheen, maar niet zonder reden.

Beschrijving

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: “Wandelen is het beste medicijn.’

Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken Ik ben een New Yorker, Over geluk en De Clintons.Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.

 

Recensies van het wandelboek

Deze recensies komen van echte wandelaars op bol.com — Je kunt deze daar ook terug vinden

Een beter boek in deze barre tijden is er bijna niet! Voor nu ophokken en zittend wandelen; genieten van goede gesprekken in geruststellend groen. En voor straks, als we weer een lange ‘frisse neus’ mogen halen, louterende routes om zelf meer moois te ontdekken in NL. Win-win!

“Beste mijnheer Huys,
Een paar dagen geleden zag/hoorde ik u zeer enthousiast vertellen over uw boek WANDELLUST.
Ik vertelde net zo enthousiast aan mijn dochter dat u dit boek schreef, en dat mij de uitspraak van Hippocrates zeer aansprak omdat ik ook zo graag loop. Ik loop voor mijn leven! Sinds een jaar heb ik uitgezaaide darmkanker, maar ik ben vast van plan de mij voorgelegde prognose te overleven!!
Vandaag viel t in mijn brievenbus! Mijn dochter had t besteld. Ik vind t een van de mooiste cadeaus die ik t laatste jaar kreeg, en popel om op pad te gaan.
U wilde ik bedanken voor t “precies op tijd schrijven” van uw boek, ik hoop ze allemaal nog te kunnen uitlopen, want, ja, ik ben er nl ook van overtuigd dat lopen het beste medicijn is!

Blijf gezond, gelukkig en vooral lopen.

Wat kan die man heerlijk schrijven, je loopt als het ware mee.
Meteen zin om ook te gaan wandelen en ook zijn wandelroutes te verkennen. .
Combinatie van beschrijven van de prachtige natuur als wel zijn belevenissen die het wandelen waardevol voor hem maken. Leest heerlijk.

Op zoek naar een ander wandelboek?

Naast dit wandelboek zijn er nog veel meer mooie boeken uitgekomen dit jaar. Geintresseerd in andere wandelboeken? Kijk dan eens op onze pagina ‘wandelboeken’ door hier te klikken of via het menu aan de bovenkant van de pagina.

Heb je zelf Wandellust van Twan Huys ook gelezen en ben je het eens of oneens met de recensie? Je kunt een reactie achter laten en we horen graag wat je er van vindt.

Wandelen in eigen land