Tim Voors – Alleen

Alleen

Alleen

Auteur:

Published: November 2018

ISBN: 9789059568839

Voors maakt zijn debuut met een prachtig persoonlijk reisverhaal, die geschreven had kunnen zijn door jij of ik. Extra inspirerend voor de lange afstandsloper, maar het moet iedereen raken.


Samenvatting

Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke romance met de wildernis, maakt nieuwe vrienden en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur. Tim Voors neemt je mee door de fysieke, mentale en spirituele fases van deze lange tocht door de wildernis. Klim in zijn rugzak en leer dat alleen-zijn je heel veel kan opleveren en een burn-out kan voorkomen.


Recensies van het wandelboek

Deze recensies komen van echte wandelaars op bol.com — Je kunt deze daar ook terug vinden

Helder en fijn geschreven verhaal over een persoonlijk wandelavontuur. Doordat de schrijver een normale sterveling zoals jij en ik (b)lijkt, ga je al lezende denken… zou ik ‘t ook kunnen? De vele prachtige foto’s en illustraties brengen het verhaal nog meer tot leven. Hierdoor wandel je al lezende bijna mee door de woestijn en bergen van Californië. De inzichten onderweg, de tegenslagen , de highs.. Ook leuk hoe allerlei praktische vragen beantwoord worden. Aanrader! Let op: kan ernstige solo reislust aanwakkeren. 😉

Pegonderweg, Amsterdam

Aan een stuk uitgelezen, Tim neemt je mee op zijn reis van Mexico naar Canada. Je mag meelopen in zijn hoofd. Hij beschrijft de reis groots en intiem, romantisch en praktisch, avontuurlijk en een klein beetje burgerlijk. Aanrader.

Marvinpupping, Amsterdam

Net dit boek in 1 keer uitgelezen! Wat een inspirerend verhaal. Nodigt uit tot nadenken over mijn eigen (toekomstige) keuzes. En de foto’s en zijn eigen schilderijen in het boek zijn prachtig! Wat een geweldige natuur.

AvHall, Broek in Waterland


Op zoek naar een ander wandelboek?

Naast dit wandelboek zijn er nog veel meer mooie boeken uitgekomen dit jaar. Geintresseerd in andere wandelboeken? Kijk dan eens op onze pagina ‘wandelboeken’ door hier te klikken of via het menu aan de bovenkant van de pagina.

Heb je zelf Alleen van Tim Voors ook gelezen en ben je het eens of oneens met de recensie? Je kunt een reactie achter laten en we horen graag wat je er van vindt.

Wandelen in eigen land