Raynor Winn – Het Zoutpad

Het Zoutpad

Het Zoutpad

Auteur:

Published: Juni, 2020

ISBN: 9789463821056

Een prachtig wandelboek over hoe tegenslagen je kunnen terugbrengen naar de natuur. Het boek heeft een erg lage prijs en is met 10.00 euro een absolute aanrader.


Samenvatting

Na het verlies van hun huis en het nieuws dat haar man ernstig ziek is, besluit Raynor Winn de lange, verweerde, oeroude South West Coast Path te gaan lopen. De tocht verandert het leven van het stel.

Raynor Winn en haar man Moth raken binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en Moth blijkt een ernstige ziekte te hebben. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer door het oeroude, verweerde landschap langs de zuidkust van Engeland.
Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis. Het zoutpad is een inspirerend verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.
Raynor Winn debuteerde overweldigend met Het zoutpad, dat inter nationaal uitgroeide tot een bestseller. Ze woont en werkt in Cornwall.


Recensies

Deze recensies komen allemaal van echte wandelaars op Bol.com — Je kunt ze daar ook terug vinden onder het boek op de product pagina.

Het zoutpad van Raynor Winn en haar man Moth is een dappere en moeilijke levensweg die zij gezamenlijk afleggen.Teruggeworpen op zichzelf in de natuur, leren niet alleen zij belangrijke levenslessen, ook de lezer van dit boek wordt volledig in het verhaal meegezogen. Het prachtige landschap en ruwe natuur van Zuid-Engeland trekt voorbij aan de ogen van de lezer.Maar men leert ook wat belangrijk is in het leven en hoe om te gaan met moeilijke omstandigheden,niets in het leven is vanzelfsprekend.Het overleven van dit echtpaar in de natuur is er ook een van veerkracht en de liefdevolle band die zij met elkaar delen. Er is veel om dankbaar te zijn.Dit boek heb ik daarom in een ruk uitgelezen! Tip: lees dit boek in combinatie met een reisgids over Zuid-Engeland, (Dominicus).

Ida Delponte, Amsterdam

Wat een geluk dat ik de proefdruk van de nederlandse vertaling van the salt path mocht lezen. Vanaf de eerste allinea houdt het verhaal mij in de greep. Zonder sentimenteel te zijn raken de woorden van Raynor mij. Je leeft mee, voelt bijna de elementen van de natuur. Je voelt de schaamte en het schuldgevoel. Maar ook word je geraakt door het doorzettingsvermogen, liefde en acceptatie. Ik voel mij bevoorrecht dat ik op deze manier de reis heb mogen meebeleven en mijn eigen lessen eruit haal. Niet voor niets is het boek geplaatst op de shortlist van een prestigeuze prijs: Costa Book award voor beste biografie !

Phoebe, Hoofddorp

Een beetje tegenslag hoort bij het leven, maar zoveel tegenslag als Raynor Winn en haar echtgenoot in korte tijd moesten verwerken, dat klinkt bijna onwaarschijnlijk. Door een naïeve financiële beslissing uit het verleden raken zij al hun geld en hun huis in Wales kwijt, en daarmee hun broodwinning, want dit huis diende ook als B&B waarin zij gasten ontvingen. En precies op dat moment blijkt ook nog eens dat Raynors echtgenoot, Moth, lijdt aan de ziekte CBD, een slopende hersenaandoening. Toch is dit wat er werkelijk gebeurde, want het Zoutpad is geen fictie, maar het waargebeurde verhaal van Raynor en Moth.

Tinwara, Deventer


Meer wandelboeken?

Wij verzamelen verschillende wandelboeken op onze boekenclub pagina. Je vindt hier voor elke wandelaar het juiste wandelboek. Ben je geintresseerd? Klik dan hier om naar de boekenclub pagina te gaan,

Heb je zelf Het Zoutpad van Raynor Winn gelezen en zou je dit wandelboek aan meer mensen aanraden? Je kunt een bericht in de reacties achterlaten om jouw gedachtes op dit boek te delen.

Wandelen in eigen land